Brinkley-Caldwell High School
601 Charger Dr.
Brinkley, IN

Home of the Chargers!
Current School Year: 2000-2001
Bell Schedules
Normal Green or Gold Day
Period 1:                    7:57-9:27 (90 min)
Announcements:        9:27-9:32 (5 min)
Period 2:                    9:40-11:10 (90 min)
Period 3 (lunch):        11:18-1:18
                                         Lunch A: 11:18-11:43, Class 11:47-1:18 (91 min)
                                         Lunch B: 11:47-12:12, Class 11:18-11:43, 12:16-1:18 (87 min)
                                         Lunch C: 12:16-12:41, Class 11:18-12:12, 12:45-1:18 (87 min)
                                         Lunch D: 12:53-1:18, Class 11:18-12:49 (91 min)
Period 4/SRT:            1:26-2:56 (90 min)

Half Day (Parent/Teacher Conferences)
Period 1:                    7:57-8:37 (40 min)
Announcements:        8:37-8:42 (5 min)
Period 2:                    8:50-9:30 (40 min)
Period 3:                    9:38-10:18 (40 min)
Period 4/SRT:            10:26-11:06 (40 min)

2-hour Delay
Period 1:                    9:57-10:47 (50 min)
Announcements:        10:47-10:52 (5 min)
Period 2:                    11:00-11:50 (50 min)
Period 3 (lunch):        11:58-1:58
                                         Lunch A: 11:58-12:23, Class 12:27-1:58 (91 min)
                                         Lunch B: 12:27-12:52, Class 11:58-12:23, 12:56-1:58 (87 min)
                                         Lunch C: 12:56-1:21, Class 11:58-12:52, 1:25-1:58 (87 min)
                                         Lunch D: 1:33-1:58, Class 11:58-1:29 (91 min)
Period 4/SRT:            2:06-2:56 (50 min)                 


3-hour Delay
Period 1:                    10:57-11:27 (30 min)
Announcements:        11:27-11:32 (5 min)
Period 3 (lunch):        11:40-1:40
                                         Lunch A: 11:40-12:05, Class 12:09-1:40 (91 min)
                                         Lunch B: 12:09-12:34, Class 11:40-12:05, 12:38-1:40 (87 min)
                                         Lunch C: 12:38-1:03, Class 11:40-12:34, 1:07-1:40 (87 min)
                                         Lunch D: 1:15-1:40, Class 11:40-1:11 (91 min)
Period 2:                    1:48-2:18 (30 min)
Period 4/SRT:            2:26-2:56 (30 min)

Green and Gold Day Combined Forward (Senior Will Day)
Green 1:                    7:57-8:31 (34 min)
Announcements:        8:31-8:36 (5 min)
Green 2:                    8:44-9:18 (34 min)
Green 3:                    9:26-10:00 (34 min)
Green 4:                    10:08-10:42 (34 min)
Gold 1:                       10:50-11:24 (34 min)
Gold 3 (lunch):           11:32-1:32
                                         Lunch A: 11:32-11:57, Class 12:01-1:32 (91 min)
                                         Lunch B: 12:01-12:26, Class 11:32-11:57, 12:30-1:32 (87 min)
                                         Lunch C: 12:30-12:55, Class 11:32-12:26, 12:59-1:32 (87 min)
                                         Lunch D: 1:07-1:32, Class 11:32-1:03 (91 min)
Gold 2:                       1:40-2:14 (34 min)
SRT:                           2:22-2:56 (34 min)

Green and Gold Day Combined Backward (Senior Day)
Announcements:        7:57-8:02 (5 min)
SRT:                           8:02-8:36 (34 min)
Gold 3:                       8:44-9:18 (34 min)
Gold 2:                       9:26-10:00 (34 min)
Gold 1:                       10:08-10:42 (34 min)
Green 4:                     10:50-11:24 (34 min)
Green 3 (lunch):         11:32-1:32
                                         Lunch A: 11:32-11:57, Class 12:01-1:32 (91 min)
                                         Lunch B: 12:01-12:26, Class 11:32-11:57, 12:30-1:32 (87 min)
                                         Lunch C: 12:30-12:55, Class 11:32-12:26, 12:59-1:32 (87 min)
                                         Lunch D: 1:07-1:32, Class 11:32-1:03 (91 min)
Green 2:                     1:40-2:14 (34 min)
Green 1:                     2:22-2:56 (34 min)

Finals Week (Last 5 Days of Every Semester) - Note: Each class will have 90 minutes of scheduled in-class review time before taking its final, and 120 minutes for its final.

Day 1 (Review Day)
Green 1:                    7:57-9:24 (87 min)
Announcements:       9:24-9:29 (5 min)
Green 2:                    9:37-10:35 (58 min)
Green 4:                    10:43-11:41 (58 min)
Gold 1 (lunch):          11:49-1:49
    (Check your lunch        Lunch A: 11:49-12:14, Class 12:18-1:49 (91 min)
       with your Gold 1        Lunch B: 12:18-12:43, Class 11:49-12:14, 12:47-1:49 (87 min)
       teacher.)                   Lunch C: 12:47-1:12, Class 11:49-12:43, 1:16-1:49 (87 min)
                                         Lunch D: 1:24-1:49,. Class 11:49-1:20 (91 min)
Gold 2:                      1:57-2:56 (59 min)

Day 2 (Green Day)
Green 1 (Final):                            7:57-9:57 (120 min)
Green 2 (Review):                        10:05-10:35 (30 min)
Announcements:                          10:35-10:40 (5 min)
Green 3 (Review and lunch):       10:48-12:48
                                                          Lunch A: 10:48-11:13, Class 11:17-12:48 (91 min)
                                                          Lunch B: 11:17-11:42, Class 10:48-11:13, 11:46-12:48 (87 min)
                                                          Lunch C: 11:46-12:11, Class 10:48-11:42, 12:15-12:48 (87 min)
                                                          Lunch D: 1:2:23-12:48, Class 10:48-12:19 (91 min)
Green 2 (Final):                            12:56-2:56 (120 min)

Day 3 (Gold Day)
Gold 1 (Final):                               7:57-9:57 (120 min)
Gold 2 (Review):                           10:05-10:35 (30 min)
Announcements:                           10:35-10:40 (5 min)
Gold 3 (Review and lunch):           10:48-12:48
                                                          Lunch A: 10:48-11:13, Class 11:17-12:48 (91 min)
                                                          Lunch B: 11:17-11:42, Class 10:48-11:13, 11:46-12:48 (87 min)
                                                          Lunch C: 11:46-12:11, Class 10:48-11:42, 12:15-12:48 (87 min)
                                                          Lunch D: 1:2:23-12:48, Class 10:48-12:19 (91 min)
SRT/Make-up final period:             12:56-2:56 (120 min)

Day 4 (Green Day)
Green 3 (Final):                            7:57-9:57 (120 min)
Green 4 (Review):                         10:05-10:35 (30 min)
Announcements:                           10:35-10:40 (5 min)
Green 3 (Study time and lunch):   10:48-12:48
                                                          Lunch A: 10:48-11:13, Class 11:17-12:48 (91 min)
                                                          Lunch B: 11:17-11:42, Class 10:48-11:13, 11:46-12:48 (87 min)
                                                          Lunch C: 11:46-12:11, Class 10:48-11:42, 12:15-12:48 (87 min)
                                                          Lunch D: 1:2:23-12:48, Class 10:48-12:19 (91 min)
Green 4 (Final):                             12:56-2:56 (120 min)

Day 5 (Gold Day)
Gold 3 (Final):                               7:57-9:57 (120 min)
SRT:                                              10:05-10:35 (30 min)
Announcements:                           10:35-10:40 (5 min)
Gold 3 (Study time and lunch):      10:48-12:48
                                                          Lunch A: 10:48-11:13, Class 11:17-12:48 (91 min)
                                                          Lunch B: 11:17-11:42, Class 10:48-11:13, 11:46-12:48 (87 min)
                                                          Lunch C: 11:46-12:11, Class 10:48-11:42, 12:15-12:48 (87 min)
                                                          Lunch D: 1:2:23-12:48, Class 10:48-12:19 (91 min)
Gold 2 (Final):                               12:56-2:56 (120 min)

Senior Spring Finals Week (Last 3 Days Before Senior Day) -  Note: This is a regular bell schedule with some classes flipped. All other students will be following this schedule as well. Senior finals should be adjusted to fit into the 90-minute class period. There is no scheduled review time; senior teachers must work this in prior to senior finals. Teachers with mixed classes should have other students working quietly while seniors take finals. Seniors are not required to attend Green 1 on Day 3.

Day 1 (Green Day)
Green 1 (Final):          7:57-9:27 (90 min)
Announcements:        9:27-9:32 (5 min)
Green 2:                     9:40-11:10 (90 min)
Green 4 (lunch):         11:18-1:18
    (Check your lunch        Lunch A: 11:18-11:43, Class 11:47-1:18 (91 min)
      with your Green 4       Lunch B: 11:47-12:12, Class 11:18-11:43, 12:16-1:18 (87 min)
       teacher.)                    Lunch C: 12:16-12:41, Class 11:18-12:12, 12:45-1:18 (87 min)
                                         Lunch D: 12:53-1:18, Class 11:18-12:49 (91 min)
Green 3 (Final):          1:26-2:56 (90 min)

Day 2 (Gold Day)
Gold 1 (Final):           7:57-9:27 (90 min)
Announcements:        9:27-9:32 (5 min)
Gold 2 (Final):            9:40-11:10 (90 min)
SRT (lunch):              11:18-1:18
    (Check your lunch        Lunch A: 11:18-11:43, Class 11:47-1:18 (91 min)
      with your SRT             Lunch B: 11:47-12:12, Class 11:18-11:43, 12:16-1:18 (87 min)
       teacher.)                    Lunch C: 12:16-12:41, Class 11:18-12:12, 12:45-1:18 (87 min)
                                         Lunch D: 12:53-1:18, Class 11:18-12:49 (91 min)
Gold 3 (Final):            1:26-2:56 (90 min)

Day 3 (Green Day)
Green 1:                     7:57-9:27 (90 min)
Announcements:        9:27-9:32 (5 min)
Green 2 (Final):          9:40-11:10 (90 min)
Green 3 (lunch):         11:18-1:18
                                         Lunch A: 11:18-11:43, Class 11:47-1:18 (91 min)
                                         Lunch B: 11:47-12:12, Class 11:18-11:43, 12:16-1:18 (87 min)
                                         Lunch C: 12:16-12:41, Class 11:18-12:12, 12:45-1:18 (87 min)
                                         Lunch D: 12:53-1:18, Class 11:18-12:49 (91 min)
Green 4 (Final):          1:26-2:56 (90 min)
Academics
Athletics
Learn your way around BCHS!
Character Class Schedules
spin the bottle home
quick links
BCHS Home
Academic Calendars